Invitation til to regionale eftermiddagskurser med introduktion til fleksible dokumentations- og evalueringsværktøjer, der er udviklet specielt til folkeoplysningen og kan bruges frit.
Download kursusprogram som pdf.
13.00 Introduktion til doknet.dk / Niels Prins og Randi Jensen, Daghøjskoleforeningen
Med kort sideblik på virker-det.nu
13.30 Hvordan vi bruger doknet.dk i praksis/ v. hhv. Jannie Eldrup Heegaard, Idrætsdaghøjskolen IDA i Aarhus og Christa Hauser, Frederiksberg Daghøjskole.
14.00 Hands-on afprøvning af doknet.dk i par med løbende sparring på spørgsmål og refleksioner.
15.00 Opsamling på spørgsmål og refleksioner.
15.30 Afslutning.
Pris for deltagelse inkl. kaffe/te og kage: 200 kr.
Tilmelding til foreningen@daghojskoler.dk senest 23.02.15 (Aarhus) hhv. 05.03.15 (Ishøj).
Målgruppen er ledere og medarbejdere i lokale folkeoplysende organisationer.
Af hensyn til størst muligt udbytte anbefaler vi:
- at der deltager både en relevant menig medarbejder og en leder/strategisk medarbejder
- at man på forhånd har drøftet, hvilke dokumentations- og evt. evalueringsbehov man har – både i forhold til egne målsætninger og værdier og i forhold til omverden.
Daghøjskoleforeningen har i samarbejde med AOF og Foreningen af Folkehøjskoler og med tilskud fra DFS’ udviklingsmidler udviklet et sæt dokumentations- og evalueringsværktøjer, der er tilpasset folkeoplysning/ikke-formel læring:
- doknet.dk - et lille let-anvendeligt værktøj til grafisk dokumentation af læring og meget andet.
- virker-det.nu - en hjemmeside, med værktøj, eksempler og teoretisk back-up til egentlige evalueringsprojekter med metoden virkningsevaluering, som fokuserer på hvad der virker for hvem under hvilke omstændigheder.
Begge dele stilles frit til rådighed for alle i folkeoplysningen og er tilgængeligt i betaversioner på henholdsvis http://doknet.dk og http://virkerdet.nu
Disse to regionale eftermiddagskurser er tænkt som en praktisk introduktion til især doknet.dk samt inspiration til, hvad det kan bruges til.
Dokumentation og evaluering er vigtigt - også i folkeoplysningen.
Først og fremmest for at vi selv kan blive klogere på det vi gør og bedre til at leve op til vores egne mål - men vi har også i mange situationer brug for at forklare og legitimere det folkeoplysende arbejde over for omverden. Og i disse tider er det vanskeligt at få beslutningstagere og andre i tale, hvis ikke man kan åbne med noget dokumentation der indeholder tal! - så er der en chance for at de efterfølgende godt vil høre noget om, hvorfor og hvordan det virker.